VÄLKOMMEN TILL HANDSJÖN - HANDLAKE VILLAGE

GÄDDRAGET ALLTID HELGEN VECKA 28 INSTÄLLT 2020

Gäddraget är en omtyckt fisketävling för båtlag som arrangeras av Handsjöns fvof. Max 4 personer per lag och max 4 handredskap i vattnet samtidigt. Tävlingen har lång tradition och startade redan 2005. Man fiskar så mycket man vill under tävlingstiden, som förr var 48h, men som 2012 kortades ned till 24h. Fisket kan bedrivas över hela Handsjön, från tunnelutloppet till Turinge kraftverk.

 

TÄVLINGSINFORMATION

- Endast gädda räknas.

- Catch & Release - för ett hållbart gäddfiske.

- Minimilängd är 65 cm för godkänd gädda, det är totallängden av de 5 längsta gäddorna som räknas. Fångade gäddor mäts med mätbräda och fotograferas. Bilden skickas till tävlingsledningen. Mätbrädor lånas ut till alla lag.

- Max 4 pers i laget och max 1 handredskap/pers.

- Endast 1 båt per lag får användas.

- Flytväst på alla i båten.

Prispengar till 1:a, 2:a och 3:e plats.
Tjuvjakt.se priset: 2.000 kr till den som först rapporterar in 5 meter gädda, är det ingen som får det så höjs potten med 500 kr till nästa år. 

För mer information ring Pär Nilsson 0738-155255


Start på fredagen klockan 18.00 i viken vid Rävnäset (se skylt).
Utdelning av startkort och genomgång från klockan 17.00 Kaptensmöte 17.30.
Pågår 24h. 

Startavgift 150 kr/pers. macka och dricka ingår.
Anmälan till Pär Nilsson 0738-155255 eller till handsjonsfvof@gmail.com


Prisutdelning på Bystugan lördag ca. klockan 18.30
Sommarcaféet på Bystugan kommer då att vara öppet längre.

 


 

 

INFORMATION INFÖR GÄDDRAGET 2019


Startplats

Precis som i fjol så kommer vi att ha start och målgång i viken på Räv-Näset. Det kommer att vara skyltat från väg 315, det är höger efter grusgropen när man kommer från Rätan.


Sjösättningsplats

Det kommer vara skyltat längs väg 315 vart sjösättningen är och även skyltat för trailerparkering som är i anslutningen till sjösättningen.


15% rabatt på fiskeprodukter

”Macken i Rätan” som ägs av Martin Bodin och som även driver hemsidan tjuvjakt.se ger 15% rabatt på fiskeprodukter under hela vecka 28. Från och med måndag 8 juli kan du nyttja detta fina erbjudande du behöver bara säga lagnamnet samt ditt namn.

Beställ mat till lördagen

Mat behöver alla för att fisket ska gå bra – eller hur?!
Vi kör en repris på fjolårets succé med takeaway mat på Holmen.

För endast 100kr får du en nudelwok med grönsaker och fläskkött i en takeaway förpackning som rymmer 4,5dl, sås, dricka 50cl och kaffe/kaka eller kexchoklad. Överskottet går till Handsjöns FVoF.

Det är Familjen Bodins initiativ och de som gör det möjligt att genomföra detta och det är ute på deras holme som maten kommer att lagas, i den karta som ni kommer få vid start så är det vid nummer 30 Olorsholmen som ni hämtar upp maten.

Gå gärna in på Fiska i Handsjön Facebook och samma namn på Instagram så kan ni se hur fint det är på Olorsholmen och den stuga man kan hyra.

Vi vill att ni förbokar så vi vet för inköpen, skicka ett mail handsjonsfvof@gmail.com eller ring/messa till Ina Elgstam 0732-14 72 10 senast onsdagen den 10 juli.

Det kommer att vara mycket folk – så kom i tid!


 

GÄDDRAGET 2019 

Tack till alla deltagare, samarbetspartners och sponsorer för årets tävling!

31 båtar kom till start och ett 80-tal deltagare. Vi hade tur med vädret och det var en otroligt vacker solnedgång i Handsjön. 

 

 

  1:a plats Orrnäset - Dvärsätt
2:a plats Lag1 - Östersund
             3:e plats Nobbas Hjältar - Sundvall

Sponsorer 2019

Sjöbergs Plåtslageri & Plåtbutik, Wixnér & Rödins Entreprenad, Wolfcreek Lures, Fiska i Handsjön, Fiska i Berg, Chimo Fiske, Cwc Ab, Orsa Fiskecenter, Brunflo Sport & Fiske, Stoxdal, Out360/Proelia, DARTS AB, Källrå Knack & Smide, Fladen Fishing, Apex-Sweden, tjuvjakt.se / macken i Rätan, Björn Persson, Kojbyn, Firma Stefan Jonsson, Ica Supermarket Svenstavik, Handsjöns Åkeri, Rolf Lövgren, Böle Byggservice, Bodsjölivs, Ekbergs Fiske, Z print & design, Bevego, Bolist Elon Svenstavik, Yamaha Center Östersund, HSK/Bystugan, JemtBil, Carlsbergs, Ma Soloution, Kjellbergs motor


 

GÄDDRAGET 2018

Vi hade 41 anmälda lag och 38 av dem kom till start och det innebär att ca 100 personer kommer till vår by vilket är grymt kul. Det är extra kul att vi har så många lag utifrån som deltar som tex Mockfjärd, Gävle, Umeå, Ullånger, Örebro, Sundsvall, Ljusdal.

Första pris gick till Orrnäset med Hasse Öhlén som lagkapten och det var inte vilket pris som helst, dagarna innan start blev fiskeföreningen sponsrad av Johan Broman som gav en fiskeguidning i Stockholm Skärgård för 5 person med ett värde att 11.000kr!

Andra pris till Team HK från Ullånger med lagkapten Anders Östman fick 4.000kr och tredje plats tog TJ Hydralservice från Gällö lagkapten Martin Johansson fick 1.500kr.

Vi hade fått ihop ett fint och stort prisbord, priserna lottades ut på startkortet, det var ett lyckat dygn med fint väder så många gick nog hem glada och lyckliga.

Ett par lag var med för första gången och tyckte att det var en bra arrangerad tävling och har redan anmält sig till nästa år samt anmält sig till Höstgäddan 29 september.

Vi vill tacka sponsorer, deltagare, besökare och alla som hjälpte till att få till en riktigt lyckad tävling!

Sponsorer 2018

 

Resultatlista 2019

Resultatlista: 2018

Resultatlista: 2017 

Resultatlista: 2016

Resultatlista: 2015

Resultatlista: 2014

Resultatlista: 2013

Resultatlista: 2012 

Resultatlista: 2011

Resultatlista: 2010

Resultatlista: 2009

Resultstlista: 2008

Resultatlista: 2007

Resultatlista: 2006

Resultatlista: 2005

 

 Läs mer om fiske i Handsjön här. 

 

GÄDDRAGET 2013

FREDAG 12 JULI STARTEN

Foto: Rebecka Eriksson

Över 30 lag kom till start i årets gäddrag.

Anmälan på sandnäset och utdelning av startkort. 

Lag Masarna.

Lag Rörmockars.

Lars-Åke förbereder starten.

I väntan på startskottet.

 1