VÄLKOMMEN TILL HANDSJÖN - HANDLAKE VILLAGE

BYSTUGAN

Planer på att bygga en samlingslokal i byn hade funnits under en lång tid. Men först när skolan under 1980-talet skulle läggas ner blev det verklighet. Handsjöns skidklubb kontaktade kommunen om att få göra en tillbyggnad för en samlingslokal och bygga om en skolsal till kök och att klubben skulle få överta lokalerna efter skolans nedläggning.
Svaret från kommunen blev ja, lokalen kunde ju användas av skolbarnen som gymnastiksal och klubbköket som matbespisning. En stor barack inköptes och byggdes ihop med dåvarande skolan. Nu hade vi äntligen en fin klubblokal som under några år drevs tillsammans med skolan. 1987 lades skolan ner och den andra skolsalen byggdes om till ett samlingsrum.

Våren 2010 renoverades bystugan med bl.a nya handikappanpassade toaletter. När den nya altanen byggdes till för några år sedan föddes idén att öppna ett Sommarcafé, som har öppet fre-sön under juli månad. Detta har blivit en populär träffpunkt för bybor, besökare från andra byar och även turister.

På bystugan anordnar vi även: Motionsdans, Brännboll med grillning, Sommarfest, Marknad/Loppis, Trivselkvällar m.m. Vi firar också Våffeldagen och Sista april.

Vi har även en fotoutställning med runt 350 foton på tavlor och i album. Motiven är från slutet av 1800-talet och fram till våra dagar. De är uppdelade på bland annat gårdarna, folket i byn, jakt, fiske, skogs- och flottningsarbete, bröllops- och skolkort. Välkommen in att titta på bilderna!

Mer detaljerad historik om samlingslokalens tillkomst finns på Bystugan.

Önskar du hyra Bystugan kontakta Mona Lundin tel. 070-2790912